Ik heb een BAAN!!
Door: Loes Schatorjé
11 Juli 2007 | Nederland, Grubbenvorst
Ik kan jullie mededelen dat ook ik een baan, of eigenlijk 2 banen heb in de verloskunde.
Ik ben tot op heden aan het vervangen in ziekenhuizen en 1ste lijns praktijken. Maar doordat een full-time verloskundige in de 1ste lijn er mee op hield kwam er een heel grote vacature vrij, die we met 2 verloskundigen nu kunnen opvullen. Dit houdt voor mij concreet in dat ik 2 diensten en 1 spreekuur per week ga invullen in de eerste lijn.
Tevens heb ik een klein contractje in de 2de lijn gekregen. Hier ga ik 1 dienst invullen per week. Dus alles bij elkaar is dit 3 1/2 dag werken per week. En dit vind ik prima. Jullie begrijpen dat ik hier ook superblij mee ben!!! Eindelijk een vaste plek. Alhoewel ik veel geleerd heb van al die verschillende werkplekken.
Maar nu ik eenmaal vastigheid heb zal het zeker meer rust geven. Ik hoef nu niet meer zo alert te zijn of er in de buurt een baan vrij komt.
Wat een heerlijk gevoel net zo voor de vakantie.
Met het gezin gaat het ook prima. De jongens zijn al groter dan mij. Het is een huishouden met pubers. Wellicht dat jullie daar iets bij kunnen voorstellen. (haha) Maar al met al gaat het prima.
Ik wens iedereen het allerbeste en een heel fijne vakantie. En voor diegene die moeten werken, veel werkplezier.
Loes
11 Juli 2007 - 16:55
Marjolijn Uit Bergen:
Hoi Loes,
Van harte gefeliciteerd hoor.
Ook een fijne vakantie hoor.
Groetjes Martin Marjolijn Niene en ??
11 Juli 2007 - 17:35
Loes:
He wat lees ik nu: krijgt Niene een broertje of zusje? Van harte gefeliciteerd. Super jullie beiden. Wanneer ben je uitgerekend? Gaat het goed?
Ik ben natuurlijk heel benieuwd.
Loes -
11 Juli 2007 - 18:36
Marjolijn:
Hoi Loes,
Rond 31 december krijgen we er weer een kleintje bij. Ik voel me prima! Iets misselijk geweest maar dat hoort erbij!
We zijn supertrots.
Groetjes van ons. -
11 Juli 2007 - 20:32
Martine:
Hoi Loes,
Van harte gefeliciteerd met je banen!! Superfijn voor je, het is je van harte gegund hoor! Heerlijk zo vlak voor de vakantie die zekerheid te hebben.
Fijn om te horen dat alles goed gaat. Hoewel ik ook wel een beetje op de hoogte gehouden ben door je collega op de echo-cursus...
Geniet ervan, en natuurlijk ook van je gezin en de vakantie!
Groetjes van Martine -
12 Juli 2007 - 05:58
Roos:
Hoi Loes,
Gefeliciteerd, wat een lekker gevoel moet dat zijn zo net voor de vakantie. 2 banen tegelijk nogwel, wat een luxe. Hele fijne vakantie met heel je pubergezin, geniet er lekker van. Laat nog een horen hoe het gaat in je nieuwe baan. --> Mag ik vooral zeggen he, door alle drukte hoor je mij ook niet (veel).
Wij krijgen het nu iets beter, Martine is zoals je al begrepen had klaar met de echo's. Heeft ze allemaal in 1x gehaald, supergoed van haar! Het zijn een paar pittige maanden geweest, maar we hebben het overleefd. Nou overleef je al snel iets nadat je 3 jaar Turnhout hebt doorstaan!! (haha). Ik heb tussen deze bedrijven door ook nog prenatale screening en preconceptiezorg gedaan. Voor degene die dit willen gaan doen: Er is niets aan en totaal niets nieuws onder de zon. Het kost je enkel een berg geld, maar je hebt het nodig. Er zijn zorgverzekeraars die het eisen van ons.
Marjolein: Van Harte Gefeliciteerd, wat leuk dat Niene een broertje of zusje krijgt. Hopelijk krijg je een fijne zwangerschap.
Gisterenavond nog een maffe partus gehad. Wel leuk om even te vertellen. Een bevalling in een normaal bad gedaan --> oei, oei mag niet, ik weet het!!
Was van een 2e kind, kwam daaraan bij 5 cm ontsluiting, ww matig om de 5 min. Half uurtje later vliezen gebroken in bad, vw helder. Ik blijf maar lekker bij je, ga de spullen klaar zetten zei ik tegen haar. Je mag tot VO in bad blijven, daarna moet je eruit. Ja, dat begreep ze en wilde ze ook. 35 minuten later had ze 9 cm, caput H2. Nou, meid, bad open, we gaan je eruit halen. (Alles stond keurig klaar in de slaapkamer). Ik draai me om om handdoeken te pakken, ze kreunt perst een keer flink, ik draai me snel terug, kind op bekkenbodem --> een segment van 4 bij 2-3 cm dat blijft staan. Oeps, gauw stop van het bad dicht(nog een laagje water van 10 cm), als een speer mijn partusset van bed, handschoenen aan, een been over de badrand, man instructies gegeven zeer goed te luisteren als het nodig was om haar direct uit het bad te tillen. Volgende wee was meneer er met een goede start. De kleine knul snel in een handdoek gerold, op bed gelegen en moeder uit bad geplukt en in bed. Daar de partus afgemaakt. Perineum: 2 uitwendige HH, oude epi oppervlakkig iets gescheurd. Hoezo turbo bevalling. Komt kraamverzorgster binnen: al geboren? ze had net nog 5 cm toen ik gebeld werd. Ja, ook ik had het niet zo snel verwacht! Tja, het blijven verrassingen bevallingen, elke keer weer.
Groetjes allemaal en fijne vakantie voor iedereen.
Roos -
12 Juli 2007 - 14:20
Eefje:
Hee Loes,
Nogmaals super van harte gefeliciteerd!
Geniet lekker van je vakantie en dan heerlijk aan de slag in 2 nieuwe banen!
Hier gaat alles goed. Lekker druk nu mijn collega met verlof is, maar Nicole neemt veel over. Mijn collega is 19 juni bevallen van een prachtige dochter Isa. (op mijn verjaardag!!!)
Ik zou gezellig thuis de bevalling doen, maar ze moest helaas ingeleid worden vanwege tensie problemen. Uiteindelijk werd het zelfs nog een sectio...
Helaas.... maar moeder en dochter maken het goed, alles is gezond en dat is het belangrijkst!
Fijne vakantie allemaal. Ik ga pas in september als mijn collega weer terug is.
Hee Roos, wat een grappig verhaal zeg!
Tja, je maakt de gekste dingen mee, maar dat houdt het spannend en leuk.
Groetjes van Eefje -
12 Juli 2007 - 16:43
Marieke Van Alst:
Hallo Loes,
gefeliciteerd met je twee banen! Al met al lijkt het me iets meer dan 3,5 dag, want 2 diensten kunnen maar zo 48 uur werk opleveren? Of werkt dat niet zo, daar in het Zuiden.
Het is in elk gevan fijn voor jou en je gezin dat er nu wat meer regelmaat komt en er de zekerheid van een baan is. Zet 'm op!
Groetjes Marieke
16 Juli 2007 - 20:43
Erika:
Hoi Loes,
Van harte gefeliciteerd met je leuke baan! Hopelijk 'bevalt' het goed...
Wat leuk hè die pubers, ook mijn jongens groeien me boven het hoofd, de meiden komen ook al rijkelijk over de vloer.
Ik lees nog regelmatig jullie verhalen, heb me dan ook nooit echt met de vervolgklas verbonden gevoeld.
Maar ook ik heb mijn papiertje binnen, met 'grote onderscheiding' nog wel(ik schrok er zelf van!) Maar mijn stage's en AP waren super beoordeeld. Mijn ervaring in Zuid-Afrika heeft me heel goed gedaan. Nu nog die begeerde baan of waarneming vinden, mochten jullie nog iets horen... ik ben ook bereid tot Brabant te gaan, 24 uur per week zou al leuk zijn, wie weet!
Sofie is ook geslaagd en heeft een baan in Avignon (Fr).
Ik blijf jullie volgen,
Groetjes Erika Lemmens-Koot