Weer eens een berichtje
Door: Martine in 't Veld
25 Oktober 2008 | Nederland, Woudrichem
't Is al een poos rustig hier. Daarom maar weer eens een berichtje uit Woudrichem!
Inmiddels werk ik al weer een half jaar in het ziekenhuis en ik moet zeggen dat het super goed bevalt! Ik werk 4 dagen per week en heb voor mijn gevoel ontzettend veel vrije tijd! Het is echt heerlijk om na een drukke dienst naar huis te gaan en te weten dat ik niets meer "moet". En druk is het... pffff... Het is meestal echt aanpoten. Maar ik merk dat ik het steeds leuker ga vinden. Vind meer mijn draai in het werken in de 2e lijn. Het was natuurlijk toch wel even wennen. Weer CTG's interpreteren, infusen, schedelelectrodes, druklijnen, enz enz. Maar zoals gezegd, dus errug leuk!!
Verder zijn we deze zomer in het ziekenhuis begonnen met spreekuren door verloskundigen op de gynaecologie poli (voor patiënten met een wat "eenvoudiger" indicatie). Twee collega's zijn begonnen, maar vanwege zwangerschapsverlof van 1 van hen, heb ik het (definitief) overgenomen. Dat is natuurlijk helemaal super, want dat deel miste ik toch wel in mijn werk. Het loopt allemaal nog absoluut niet soepel, maar zowel mijn collega en ik als ook de gynaecologen zijn echt wel gemotiveerd om er wat van te maken, dus dat komt wel goed! Ik zit dus echt op mijn plek daar! Het was als een warm bad om daar binnen te stappen! Zulke lieve en leuke collega's!
Die collega's heb ik ook echt wel nodig gehad deze zomer... Heb namelijk ook nog een heel droevig bericht. Eind juni heb ik een missed abortion gehad (was toen 9 en halve week zwanger van een monochoriale gemelli). Ben 2x gecuretteerd (1e keer omdat ik niet langer af wilde wachten, 2e keer vanwege een placentarest). Heb dus een heel pittige tijd achter de rug, en eigenlijk gaat het in 't koppie nog niet altijd zoals ik graag zou willen. Maar ja,... ik weet hoe belangrijk het is om het de tijd te geven (de lessen van mw Pottie staan in het geheugen gegrift... hihi), dus dat probeer ik dan ook maar. Ik heb dus inmiddels ook aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om ook in deze tijd goede begeleiding te ontvangen van een hulpverlener (in mijn geval een gynaecoloog). Het helpt écht! Dus meiden, hoe machteloos je je soms ook voelt als een cliënt een miskraam heeft, een luisterend oor, meeleven... het is echt niet voor niets!
Hè, ik wilde dat ik wat vrolijker bericht had om mee af te sluiten. Nou ja, wie weet komt dat binnenkort wel weer. Ik wens in ieder geval iedereen heel veel succes met werken, en natuurlijk met allerlei andere leuke dingen (gezin/ hobby's, noem maar op). Hoop ook weer eens van anderen te horen hoe het gaat!!!
Veel groetjes van Martine
25 Oktober 2008 - 19:12
Marjolijn:
Hoi Martine,
Wat leuk om weer eens wat van je te horen. Fijn dat je het zo naar je zin hebt in de 2e lijn. Ja, die regelmaat lijkt mij ook heerlijk.
En ook wat minder nieuws... meid, veel sterkte. Ik hoop dat je je vlug weer wat beter voelt, ook in je koppie.
Liefs Martin, Marjolijn, Niene en Krijn. -
26 Oktober 2008 - 14:43
Loes :
He Martine,
Wat leuk om weer eens van iemand iets te horen. Heel fijn dat je je plek in de 2de lijn hebt gevonden. Super voor jou. En inderdaad, de spreekuren zijn erg leuk, en die mis je wel.
Tja, en je hebt zeker een roerige periode achter de rug. Geef alles de tijd om het een plekje te geven. Daar is nu eenmaal geen richtlijn voor hoe je dat moet doen en hoeveel tijd je erin moet steken.
Dit geldt natuurlijk ook voor Erik. Doe je hem de groetjes van ons!
Ik bel je binnenkort een keertje. We moeten zeker bij praten.
Ook ik heb een vreselijke periode achter de rug.
Liefs van ons allemaal.
Gerard en Loes, Joep, John, Miriam en Mark. -
28 Oktober 2008 - 21:49
Teuntje:
Hoi Martine en Erik,
Ik sluit me helemaal aan bij Loes en Marjolijn. Ik wens jullie heel veel sterkte. Jij ook, Loes, Ik weet niet wat je hebt doorgemaakt maar hoop ook voor je dat je het een plekje kunt geven, veel sterkte.
Ik werk inmiddels sinds begin juni in de tweede lijn in Nijmegen en sinds kort ook in Geldrop waar ik al heel gezellig Eefje ben tegen gekomen. Leuk om toch te horen waar iedereen is en hoe het met ze gaat.
Iedereen de hartlijke groetjes uit Brabant.
Liefs Teuntje