Hoera, ik heb een baan!!!
Door: Marie-Josée
28 Juli 2006 | Nederland, Elburg
Het is nu bijna een maand geleden dat we op school de proclamatie hadden en dat we de dag daarna ons diploma hebben gekregen. En in een maand tijd kan er ineens veel veranderen, ook - of misschien juist wel - als je het niet verwacht...! Zo kan ik jullie nu ook het ‘grote nieuws’ vertellen dat ik een baan heb gekregen als verloskundige in de eerste lijn! Ik ga vanaf 1 september werken bij Verloskundigepraktijk Butterfly in Apeldoorn. Voor mij geen ‘onbekend terrein’, want ik heb er aan het begin van het 3e jaar tien weken stage gelopen. Vanaf 8 augustus word ik eerst tien dagen lang intensief ingewerkt, en vanaf 1 september begin ik ‘echt’. Ik vind het allemaal heel spannend, maar ik heb er ook ontzettend veel zin in! Dit is ten slotte waar je drie jaar lang voor bent opgeleid.
Op dit moment ben ik heel druk bezig met het regelen van allerlei zaken. Een baan aangeboden krijgen is natuurlijk hartstikke leuk, maar er komt nu plotseling ook een heleboel op me af ! En een week geleden wist ik nog van niets, sterker nog, ik had me in Turnhout al weer ingeschreven voor de Banaba pediatrie! (Dan had ik voor volgend schooljaar in elk geval wat nuttigs te doen, zolang ik nog geen baan had…)
Morgen ga ik naar Turnhout om allereerst mijn kamer helemaal leeg te halen. Ik had mijn huurcontract inmiddels alweer verlengd voor volgend jaar, maar dat is nu dus niet meer nodig. Daar hoop ik dan ook in goed overleg met mijn huisbaas nog weer onder uit te kunnen komen…
Ten tweede ben ik nu natuurlijk op héél korte termijn op zoek naar woonruimte in Apeldoorn. En dat is nog niet zo makkelijk als ik dacht… Een urgentieverklaring voor huisvesting kun je wel vergeten, je krijgt bij de woningbouwvereniging simpelweg te horen ‘dat is jouw probleem!’ en daar kun je het verder mee doen…! Dus, als iemand (via via) nog iets voor me weet, dan hoor ik dat uiteraard graag!
Daarnaast moet ik nu mijn eigen verlostas en al het materiaal dat daarin thuishoort gaan aanschaffen. Dat is natuurlijk wel weer iets heel leuks! Ik heb geen idee of er onder jullie nog verloskundigen zijn die dit net als ik binnenkort willen / kunnen gaan doen. Mocht je dit ook willen doen, of wil je bijvoorbeeld graag weten wat ze bij Vermeulen allemaal aanbieden, stuur me dan maar even een mailtje of bel me even! Ik ga binnenkort een afspraak maken en samen gaan is voordeliger (in verband met de korting die je dan kunt krijgen).
Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne zomer, en ik houd jullie op de hoogte van mijn ervaringen als verloskundige in de eerste lijn! Ik ben ook heel benieuwd hoe het met jullie gaat! Degenen die inmiddels al aan het werk zijn wil ik via dit berichtje heel veel succes wensen (als jullie nog ‘starters-tips’ voor me hebben, dan hoor ik ze graag!) en tegen de verloskundigen die nog geen baan hebben wil ik zeggen: houd de moed erin, wie weet heb je zomaar ineens toch een baan, dat blijkt wel uit mijn verhaal!
Veel liefs en groetjes,
Marie-Josée
mcgremme@hotmail.com
06-40457450
29 Juli 2006 - 11:15
Désirée:
Gefeliciteerd. Een droom die uitkomt. Ik wens je heel veel succes.
Naar Vermeulen ben ik gisteren toevallig al geweest met een paar anderen. Mijn verlostas komt er binnenkort aan. Degene die de demonstraties regelt is gisteren met vakantie gegaan, dus het kan zijn dat je de komende weken geen demonstratie kunt krijgen. Bel snel zou ik zeggen voor een afspraak!
groetjes van Desiree -
29 Juli 2006 - 18:15
Saskia:
Van harte Marie-José! Lijkt me heerlijk om nu echt aan de slag te kunnen. Succes en geniet ervan!
Groetjes, Saskia -
29 Juli 2006 - 21:13
Martine:
Hoi Marie-Josee,
Wat ontzettend fijn voor je dat je al zo snel een baan hebt! Van harte gefeliciteerd!!
Groetjes van Martine -
01 Augustus 2006 - 17:51
Arina:
Hoi!
Proficiat met je baan, super dat het nog zo snel gelukt is! Was je anders toch nog de BANABA gaan doen? (ik zie er trouwens ook van af).
Binnenkort hoop ik iets meer te horen van een aantal sollicitaties in de 1e lijn, als dat nu wat zou worden laat ik het wel weten (ivm. Vermeulen, voor materialen).
Veel succes! -
18 Augustus 2006 - 13:34
Marieke Van Alst:
Hoi Marie-José,
afgelopen week zag ik je in een flits bij ons in het ziekenhuis zitten. Later dacht ik dat jij misschien wel bij Carla en Marleen zou gaan werken. En nu lees ik dit bericht. Gefeliciteerd met je baan.
We komen elkaar vast tegen in het ziekenhuis, waar ik werk als verpleegkundige, of op de verloskundige overlegmomenten als ik me nuttig maak in de praktijk van Gerrie van der haar, eveneens in Apeldoorn.
Groetjes