Berichtje van een getrouwde vrouw...
Door: Martine in 't Veld - van Vuuren
20 September 2006 | Nederland, Nieuwendijk
Hopelijk gaat het goed met iedereen. Met mij gaat alles prima! Afgelopen maandag (18 september) hebben Erik en ik ons eerste jubileum gevierd: we waren toen namelijk 1 maand getrouwd!!!
De tijd vliegt echt voorbij! Maar we kunnen terugkijken op een fantastische dag. Hoewel de hele maand augustus zo'n beetje is verregend, was het de 18e echt prima weer! De dag begon met regen, maar rond half 11 was het droog en gingen we foto's maken. Rond de middag was het inmiddels al stralend weer en we konden met de familie dan ook heerlijk in de tuin van mijn ouders foto's maken. Na een broodje met de daggasten gingen we naar het gemeentehuis, waar we om 2 uur moesten zijn. De ambtenaar had een hele mooie speech, waar niet alleen Erik en ik geroerd door waren...
Daarna hebben we in de feestlokatie koffie gedronken en gingen we (vrij vroeg) aan het diner: een heerlijk buffet met als toetje onze (superlekkere!!!) bruidstaart.
Om 7 uur werden we in de kerk verwacht, waar heel veel mensen waren. Het was echt een hele mooie dienst, waar ik echt wel wat traantjes heb gelaten (maar ja, dat mag toch, als bruid!?).
Daarna gingen we weer terug naar de feestlokatie en bij aankomst stonden al heel veel mensen op ons te wachten. De muziekvereniging (waar Erik en ik allebei lid van zijn) stond klaar om ons een serenade te brengen. Daarna hebben we echt een KNALfeest gehad!
We hebben dus onwijs genoten van onze dag, het was echt super! Zoveel lieve mensen om je heen om je geluk mee te delen is echt heel bijzonder...
Daarna zijn we op maandag op huwelijksreis gegaan naar Jersey. Het was echt een heerlijke reis! Mooi weer, heerlijk gewandeld, lekker uit eten, echt super!
Op woensdagavond kwamen we terug en op donderdag hadden Roos en ik de openingsborrel van de praktijk ("Verloskundigenpraktijk Tussen de Rivieren" ), met ook de start van het verloskundig samenwerkingsverband Land van Altena. Er waren huisartsen, mensen van kraamzorg, gynaecologen, kinderartsen, etc. Het was een gezellige borrel!
's Avonds om 24.00 uur (dus exact op 1 september) ging mijn eerste dienst in. En op zaterdagochtend was het al raak: om 6 uur werd ik mijn bed uit gebeld voor mijn eerste bevalling! Een hele mooie vlotte bevalling bij een primi. Wat een superervaring om helemaal alleen een bevalling te mogen doen. Niemand meer om even mee te kunnen overleggen of die goedkeurend knikt. Ik vond het wel spannend, maar niet eng. Het ging ook allemaal prima, dus dat is om mee te beginnen wel fijn. Inmiddels heeft ook Roos een aantal bevallingen gedaan en hebben we sinds de start van de praktijk nog niet zonder kraambedden gezeten. Ook hebben we al een aantal keren spreekuur gedaan. We krijgen (gelukkig) veel leuke reacties van de mensen, want voor velen is het best een overstap. Sommigen waren al 38 wkn zwanger toen ze naar ons toe kwamen (voor degenen die het niet helemaal mee gekregen hebben: Roos en ik hebben van een aantal huisartsen hier in de regio cliënten overgenomen, omdat die huisartsen stoppen met verloskunde).
Zoals jullie kunnen lezen gaat het hier in Nieuwendijk dus allemaal prima! Lekker druk, maar dat geeft niets. We (Erik en ik) zijn alweer aan het uitkijken naar ons volgende "project", we gaan in januari verhuizen...
Nou lieve mensen, voorlopig zijn jullie weer helemaal op de hoogte! Ik ga proberen om ook wat foto's van de bruiloft te plaatsen (je ziet vanzelf of het is gelukt).
Ik wens iedereen veel succes met werken, of met het zoeken naar een baan!
Tot "ziens" op de site!!!
Liefs van Martine
20 September 2006 - 12:18
Andra:
Hoi Martine,
hartelijk gefeliciteerd met jullie huwelijk! Jullie zagen er allebei stralend uit! Ik hoop dat jullie ervan genieten en wens jullie alle geluk toe!! Andra x -
20 September 2006 - 16:47
Désirée:
Hey Martine, wat romantisch allemaal! Jullie zien er prachtig uit. Voelt het nu anders nu je getrouwd ben?
Fijn dat je eerste bevalling goed gegaan is. Ik kijk nog steeds met spanning uit naar mijn eerste, hoop dat alles goed gaat. Heel veel succes en geluk toegewenst, zowel professioneel als privé! -
20 September 2006 - 17:14
Arina:
Hallo Martine,
van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk(-sjubileum)! Fijn dat het zo'n prachtige dag is geweest. Wat er ervaringen allemaal, ook in jullie carriere! Het allerbeste gewenst met deze start en het is erg leuk om wat van jullie belevenissen te horen. Vroedvrouwen van het land van Altena: heel veel suc6!
Dag:) -
21 September 2006 - 11:07
Marieke:
Hoi Martine,
Wat zie je er geweldig mooi uit zeg. echt een plaatje. Van harte gefeliciteerd en ik wens jullie veel geluk -
21 September 2006 - 15:17
Suzanne:
Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Wat een mooi verhaal en dan die foto's...wat een stralend echtpaar!! Ik wens jullie heel veel geluk, liefde en gezondheid toe!!
Daarnaast vond ik het ook ontzettend leuk om te lezen hoe de kersverse praktijk loopt. Ik wens jullie heel veel werk en werkplezier toe. Geniet ervan.
Tot horens.
Groetjes Suus -
21 September 2006 - 18:13
Herma:
Gewoon prachtig Martine en Erik!
Je zag er beeldschoon en stralend uit, ECHT wel geslaagd. Heerlijk dat de praktijk ook goed loopt en dat de eerste partus zo goed ging, er zullen er nog vele volgen. Heel veel geluk en tot horens.
Groetjes Herma -
22 September 2006 - 20:31
Marjolijn:
Hoi Martine,
Ja, ik ben hier ook. Ik mag meegenieten van al jullie mooie verhalen. Wij hebben in ieder geval een superavond gehad bij jullie.
Fantastisch dat jullie praktijk nu al loopt! Mensen hebben vertrouwens in jullie. Ook hier weer: SUPER!
Tot mails! -
23 September 2006 - 09:18
Saskia:
Hi Martine!
Ook ik vind jullie er geweldig uitzien samen. Van harte met jullie huwelijk!
Alle goeds toegewenst voor de toekomst, ook in jullie nieuwe praktijk.
Groetjes, Saskia -
24 September 2006 - 11:32
Martine:
Voor wie nog meer foto's van onze bruiloft wil zien: www.sonja-vanvuuren.magix.net (dit is de fotosite van mijn broer en schoonzus) -
25 September 2006 - 11:37
Erika:
hoi Martine,
alsnog van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk, je geluk straalt van de foto's af!
Super dat het allemaal gelukt is met jullie praktijk, veel suc6 ermee en een fijne samenwerking met Roos gewenst. Ik loop momenteel nog stage in de eerste lijn, heel fijn bij een verloskundige die al 40 jr in het vak zit. In het voorjaar ga ik naar Zuid-Afrika waar ik zeer naar uitkijk. Leuk om nog contact te houden op deze manier.
Liefs en groetjes Erika -
01 Oktober 2006 - 12:23
Wendy:
Proficiat met jullie huwelijk en veel geluk. en ook gefeliciteerd met de opening van jullie praktijk. Ik ga morgen in zeeland beginnen voor 5 maanden. Weet iemand het adres van desiree in zeeland, dan kan ik haar een keer opzoeken. Groetjes wendy -
03 Oktober 2006 - 19:07
Teuntje:
Hoi Martine,
Nog heel veel geluk gewenst in jullie huwelijk! Fijn te horen dat alles prachtig is verlopen en dat je een knalfeest gehad hebt.
Veel succes met de praktijk.
Groetjes Teuntje